Za pocetak moram da kazem da slobodno mozete da obristete sve sto ste postovali u ovom delu foruma!
Kao prvo Parkour nije
sport ,takodje nije ni 3run!
Oni koji zaista zele da se informisu kako treba neka posete nas sajt
www.pksrbija.comZa one koje mrzi ovde cu napisati ukratko!:::
Parkour,nije
sport,vec
disciplina! koja je potkrpljena teorijom da
traceur (osoba koja trenira parkour) treba za sto krace vreme da stigne od neke tacke A do neke druge tacke B bez obzira na bilo kakve prepreke!Za to je potreban dug niz godina treniranja i pripremanja tela i uma.Nije to samo neko obicno skakanje kako vi kazete!
Covekovo telo moze da uradi neverovatne pokrete. Zato treba da iskoristimo potencijal koje nase telo ima. Zelimo stalno da napredujemo, bez ogranicenja. Mi imamo slobodu kroz kretanje i ona nam pomaze da istrazujemo nove mogucnosti. Svako ima svoj put koji prati, svoj odnos prema Parkour-u. Sve potrebne tekstove mozete naci
ovde.
To vam je za parkour . . . sada za 3run
Freerun (3run) je disciplina koja je na oko veoma slicna pokretima parkour-a.Filozofija je drugacija...za freerun nema definicije,zato se i zove
free (sloboda) . . . nemate nikakav zadatak da npr. dodjete od neke tacke do druge tacke za sto krace vreme (naravno ni u parkouru nemate zadatak , ali takva je definicija,jer si svi pokreti tecni bez ikakvog sajanja).
Lakse da vam objasnim: ovako, kad bezis od jebenih drotova koristis parkour, a kad se zajebavas ili oces malo da ih poprckujes onda freerun!U parkour-u necete nigde stati na uradite neki trik ili raditi nesto,bilo sta sto ce vas usporiti;
a u freerun-u cete da se zajebavate,trcite malo pa cete ovde da uradite ovo, pa ovamo neki salto . . . da ne sirim pricu dalje . . . nadam se da ste shvatili donekle . . .
Ja sam
FreeRunner ,moj tim je
NoLimits.Bavimo se freerunning-om oko godinu dana,zvanicno

.Clanovi smo udruzenja extremista sveta itd.
www.nolimitsbg.co.cc tu imate i nas sajt i forum pa . . .
Pozdrav!